ساخت انیمیشن با موبایل
سلام
در این مطلب از ریسمان قصد داریم به آموزش یکی از ساده ترین و البته قدیمی ترین روش های ساخت انیمیشن بپردازیم . شما هم با داشتن یک گوشی دوربین دار ساده می توانید به ساخت انیمیشن با موبایل بپردازید . پس برای آموزش ساخت انیمیشن با دوربین در ادامه با ریسمان همراه باشید .
این شیوه ی انیمیشن سازی که به استاپ موشن (Stop Motion) معروف است ، از جمله قدیمی ترین شیوه های ساخت انیمیشن است که امروزه نیز به کار می رود . از جمله معروف ترین انیمیشمن هایی که با این روش ساخته شده اند می توان به انیمیشن های والاس و گرومیت و همچنین غول های جعبه ای اشاره کرد .
مقدمه و آشنایی :
در ابتدا به جهت آشنایی شما با اصول اولیه ی کار به یک مقدمه در مورد انیمیشن می پردازیم که اصلا چگونه انیمیشن شکل می گیرد .
انیمیشن به صورت خیلی ساده تشکلیل شده از تعداد زیادی تصویر است که به صورت پشت سر هم و با سرعت زیاد نشان داده می شود . اگر سرعت نمایش این تصاویر از حدود ۲۴ تصویر در ثانیه کمتر باشد ، چشم ما تقریبا می تواند بریده بریده بودن و وقفه در انیمیشن را تشخیص دهد و اگر از حدود ۲۴ تصویر در ثانیه بیشتر باشد ، چشم ما یک انیمیشن و حرکت روان را مشاهده خواهد کرد .
ما در اینجا همان ۲۴ تصویر در ثانیه را برای کارمان در نظر می گیریم که البته از نظر استاندارد های ساخت انیمیشن نیز پذیرفته شده است .
خوب حالا ما باید این تصاویر پشت سر هم را تهیه کنیم و پشت سر هم نشان دهیم تا انیمیشن خودمان را داشته باشیم .
برای تهیه ی این تصاویر می توانید از یک دوربین ساده ی موبایل با رزیولیشن پایین ۶۴۰*۴۸۰ پیکسلی هم استفاده نمایید . البته اگر مگاپیکسل دوربین شما بالاتر باشد انیمیشن با کیفیت تر و بزرگتری در انتها خواهید داشت .
خوب به تعدادی اشیا یا کاراکتر هم که موضوع انیمیشن شما را تشکیل خواهند داد و متحرک هستند نیز نیاز داریم ، شما بسته به ابتکار و سلیقه ی خودتان تقریبا هر چیزی را می توانید به حرکت در آورید ، برای مثال می توانید با خمیر بازی تعدادی کاراکتر درست کنید و به متحرک سازی آن ها بپردازید .
آموزش :
حالا که با اصول کار آشنا شدید به روش و آموزش ساخت انیمیشن با گوشی می پردازیم .
ابتدا گوشی موبایل خودتان را در جای مورد نظرتان محکم کنید تا در حین عکس برداری نلرزد و تغییر مکان نداشته باشد . محکم کردن دوربین یا گوشی موبایل در جای خود اهمیت زیادی در نتیجه ی نهایی کار دارد چرا که اگر دوربین به خوبی در جای خود ثابت نشده باشد نتیجه ی نهایی دارای لرزش و تکان های بسیاری خواهد بود .
حال سوژه یا کاراکتر مورد نظرتان را که قرار است متحرک سازی کنید را در کادر قرار دهید و کمی جابه جا نمایید و عکس بگیرید .
همین روند را تکرار کنید ، با هر تکان کوچکی که انجام می دهید یک عکس با دوربین بگیرید . اگر حرکت بیشتری در هر عکس انجام دهید کاراکتر سریع تر حرکت خواهد کرد و اگر حرکت ها را کوچکتر انجام دهید کاراکتر کند تر حرکت خواهد کرد .
به هر میزان که می خواهید انیمیشن خود را تهیه کنید ، حال نتیجه ی نهایی کار شما شامل تعداد زیادی عکس است که اگر آن ها را با سرعت زیاد پشت سر هم نگاه کنید ، کاراکتر هایتان به صورت کامل متحرک هستند .
برای تهیه ی یک فیلم از این عکس ها نرم افزار های زیادی وجود دارد از نرم افزار در دسترسی همچون فوتوشاپ تا نرم افزار های حرفه ای این کار چون افتر افکت و یا نرم افزار هایی که اختصاصا برای همین کار ساخته شده اند و شما با یک جستجو در اینترنت به راحتی تعداد زیادی از آن ها را خواهید یافت .
با کمی تمرین در این کار و ساخت چند نمونه انیمیشن ، به مهارت کافی برای ساخت انیمیشن های زیبا و قابل توجه دست خواهید یافت .
سایت ریسمان همواره از انیمیشن های ساخته ی شما استقبال می کند و خوشحال می شویم که انیمیشن های خودتان را برای ما ارسال نمایید . ما نیز انیمیشن های ارسالی شما را با نام خودتان در سایت و کانال آپارات ریسمان منتشر می کنیم .
منتظر پرسش ها ، نظرات ، انتقادات ، پیشنهادات و انیمیشن های شما هستیم .
امیدوارم این مطلب مورد استفاده ی شما قرار گرفته باشد.
این مطلب کاملا تالیف شده توسط ریسمان می باشد و حق نشر آن برای ریسمان محفوظ است .
انتشار این مطلب تنها با ذکر نام ریسمان به عنوان منبع و لینک فعال به مطلب مجاز است .



سلام
مطالب سايتتون بسيار جالب بود
موفق باشيد
سلام
با عرض احترام و تشکر از سایتتون
میخواستم بدو نم برنامه ی خاص و حرفه ای در این زمینه(ساخت انیمیشن با موبایل) برای اندروید وجود داره ؟
اگه هست اسم ونشانی دانلوش رو به من بدین.
خیلی ممنون
سلام
وقتتون بخیر
من اپلیکیشن flipaclip را به شما توصیه می کنم ، با جستجو در اینترنت راحت پیداش می کنید
موفق باشید
خیلی ممنون